top of page

la 22. heinäk.

|

Rosavilla

Rauhaa, luontoa, sielunruokaa — päiväretriitti 22.7

Pysähdy päivän ajaksi ja keskity vain sinuun itseesi. Retriitillä keskitymme elämyksellisiin ja rentouttaviin aistikokemuksiin upean luonnon ympäröimänä.

Rauhaa, luontoa, sielunruokaa — päiväretriitti 22.7
Rauhaa, luontoa, sielunruokaa — päiväretriitti 22.7

Paikka & aika

22. heinäk. 2023 klo 10.00 – 20.00

Rosavilla, Teräväniementie 24, 45100 Kouvola, Finland

Tietoa tapahtumasta

Rauhaa, luontoa, sielunruokaa. Rosavillan porteista astut pakoon todellisuutta. Hidas elämä on sinua vastassa. Ota itsellesi aikaa yhden päivän ajan ja ilmoittaudu mukaan tähän aistikokemuksia hivelevään päiväretriittiin. 

10 - 12 retriitin avaava joogaharjoitus (120min)

12 - 13:30 tukeva lounas

13:30 - 17 Saunat (puulämmitteinen hirsisauna & savusauna), virkistävässä järvivedessä uiminen, turvehoitoja, mahdollisuus neurosonic-yksilöhoitoon, ja vain omaa oleskelua kauniissa miljöössä ja puutarhassa riippukeinuissa löhöillen. SUP??

17 - 18:30 kevyt välipala ja hyvän yön Rosavillan teesekoitus

18:30 - 20 yin & äänimaljat (90min) harjoite

20 retriitin yhteinen päätös ja kotimatkalle

(Aamupala kotona, suositeltavaa jättää 1,5h väliä joogan ja ruuan välille, pidätämme oikeuden aikataulu muutoksiin)

Retriitti keskittyy kokonaisvaltaiseen rentoutumiseen ja sisäisen rauhan etsimiseen tai ylläpitoon. Olemme ihmisinä hyvin erilaisia ja erilaiset rentoutumistekniikat palvelevat meitä jokaista aivan omalla tavallaan. Ehkä et ole aiemmin kiinnittänyt huomiota tai löytänyt mikä tekniikka sinulla toimisi parhaiten. Ehkä ajan myötä olet ihmisenä muuttunut ja nyt rentoutumiseesi vaikuttaa aivan uudet tavat. Ehkä sinulla on jokin vaihe elämässä, jonka ylipääsemiseen tarvitset apua. 

Retriitti keskittyy palautumiseen ja rentoutumiseen, niin henkisesti kuin fyysisesti. Päivän alussa on yksi pitkä joogaharjoite, joka soveltuu kaiken tasoisille, myös aloittelijoille. Kehoa liikuttamalla saamme aikaan hyvää oloa, mutta monesti myös joitakin tunnelukkoja tai patoutumia avautuu, etenkin kun yhdistää ne päivän muihin harjoitteisiin. Päivä päättyy kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvaan yin-joogaan yhditettynä tiibetiläisiin äänimaljoihin. Yin-joogassa olemme paikallaan useita minuutteja kerrallaan samoissa asanoissa ja hengitämme rauhaa ja luontoa sisäämme. (Joogatunnit on aina mahdollista jättää välistä ja ottaa siihen omaa aikaa tilalle). 

Pitkä harjoite ja äänimaljat luovat on rauhallisen tunnelman ja olo on raukea päivän päätteeksi. Tavoitteena päivän jälkeen on kevyempi olo ja mieli. Saunojen lämpö, savusaunan tuoksu, turvejalkakylvyt ja hoitavat kasvisekoitukset teen muodossa tuudittavat sinua päivän mittaan. 

Retriitille on varattu myös hyvin omaa aikaa. Voit ottaa mukaan lempikirjasi, kirjoittaa ylös mielenmaisemiasi, pötkötellä puutarhassa riippukeinuissa tai kokeilla esimerkiksi hermostoa rauhoittavaa Neurosonic-laitetta:

"Neurosonicin hyvinvointiteknologia tuottaa erittäin matalataajuista värähtelyä, joka luonnollisena mekanismina vaikuttaa tasapainottavasti suoraan autonomiseen hermostoon. Neurosonic rentoutusmenetelmä ohjaa kehoa meditaation kaltaiseen tilaan, jolloin palautuminen nopeutuu ja tehostuu. Neurosonic parantaa lisäksi unenlaatua ja vähentää öisiä heräämisiä."

Päiväretriitin aistikokemuksia:

Näkö

Rosavilla on täynnä upeita visuaalisia aistielämyksiä. Huomaat pieniä tarkkaan sijoitettuja yksityiskohtia siellä täällä. Porteissa sinua toivottaa neljän sisaren symbolina neljä ranskanliljaa. Kukka symbolisoi mm pohjoista, vapaata luontoa, naista ja Madonnaa. Alueeseen on sijoitettu paljon erilaista symboliikkaa, jota ei heti huomaa. Avaa siis katseesi ja kiinnitä huomiota yksityiskohtiin. Myös upea luontomme on vertaansa vailla. Puustomme on satoja vuosia vanhaa ja entisajan puutarhurit ovat muokanneet alueesta kauniin kokonaisuuden. Astu kukkaviljelmien keskelle ja ihaile avautuvaa näköalaa!

Kuulo

Tulen rätinä, sateen ropina ja aaltojen kohina. Tuulen humina puissa ja lintujen laulu. Olemme luonnon ja eläimien ympäröimänä. Entä miltä kuulostaa hiljaisuus? Myös siinä piilee voimaa. Retriitin ohjelmaan kuuluu hoitavat sointukylvyt.

Maku

Retriitillä nautimme huippukokin valmistavaa ruokaa. Raaka-aineet eivät voisivat tulla lähempää, sillä osa aineksista on Rosavillan kasvimaalta, hedelmä- ja marjatarhoista, villiyrteistä tai kylän kalastajalta. Retriitillä juomme reilusti teetä, joka on joko huippulaatuista teelehteä tai villiyrteistämme uutettua. Kylmänä juomana meitä hellivät erilaiset makuvedet ja ruusunterälehtimehu.

Haju

Haistele ilmaa, mitä aistit? Luonnon kiertokulun voi usein haistaa ilmasta. Tiedäthän tuoksun kevätsateen jälkeen tai syksyn makean tuoksun, kun ylikypsät hedelmät putoilevat maahan. Kasvit erittävät ilmaan esimerkiksi eteerisiä öljyjä. Niiden hoitavien ominaisuuksien takia mm joogalavamme on sijoitettu mäntymetsään. Saatat haistaa myös käyttämiemme tuotteiden tuoksua. Valitsemme tuotteet aina tilanteen ja tunnelmaan mukaan. Milloin rauhoittavaa laventelia ja milloin taas piristävää sitrusta.

Tunto

Tunne puulavan väreily selkäsi alla äänimaljojen soidessa joogalavalla, nurmikko varpaissasi, saunan lämpö ihollasi, viltin syleily viileässä tilassa. Keskity myös sisäisiin tuntoihisi. Saako jokin sinut ärsyyntymään, tunteelliseksi tai iloiseksi? Miksi näin on? Onko tunne tervetullut? 

Varustus

Pakkaa mukaasi säänmukaiset vaatteet. Ota mieluummin reilusti lämmintä (villasukat, college-vaatteet yms). Varaa vaihtokengät tai kumisaappaat mukaan, maa voi olla kostea vaikka ei olisi satanut. Saat meiltä lainaan joogatarvikkeet: matto, bolsteri, blokki, silmätyyny, vyö. 

- juomapullo

- uimapuku ja pyyhe

- hygieniatarvikkeet

- säänmukainen vaatetus

- vaihtokengät tarvittaessa

- muistiinpanovälineet

Retriitin pitäjistä

Riina Sommarberg on ratkaisukeskeinen valmentaja ja auttaa sinua tulemaan kokonaan Sinuksi! Riina on tunnettu lempeästä ja rauhallisesta ohjaustyylistään. Riinan suositut sointukylvyt ovat kokemisen arvoisia, moni on saanut niistä apua useaan vaivaan tai vain rauhattomaan mieleen. Riina on myös sertifioitu life coach valmentaja, jolla on työkaluja vaikeidenkin asioiden työstämiseen.

"Uskon, että olemme jokainen mielen, kehon ja hengityksen kokonaisuus, jota ohjaa ajatukset, tunteet sekä toiminta. Kun hyväksymme sen, että olemme kokonaisuuksia, emmekä tavoittele täydellisyyttä, voimme tulla sinuksi itsemme kanssa."

Sosionomi, LCF Life Coach®, Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, liikkeenjohdon restonomi sekä taloushallinnon merkonomi. Äänimaljahoitaja ja sointukylpyohjaaja (Tiibetiläiset äänimaljat sekä kristallimaljat). AuthenticFlow joogaopettaja (Embodied°Katonah). Yoga Alliance® RYT 200.

Sarianne Solio on yksi Rosavillan omistajista ja puutarhuri kolmannessa sukupolvessa. Sarianne on sertifioitu villiyrttiohjaaja ja turvehoitaja. Sariannella on YAMK-tutkinto uudistavasta johtamisesta. 

"Ihmisten historiassa kulttuurista riippumatta on tiedetty kasvien hoitavista ja lääkitsevistä ominaisuuksista. Olemme modernissa maailmassa erkaantuneet vain liiaksi luonnosta ja sen hoitavista ominaisuuksista. Niinkin yksinkertaisesti, kuin teellä, tinktuuroilla ja hauteilla, saadaan helposti lisättyä hoitavia kasveja osaksi omaa elämää. Odotan innolla, että pääsen kertomaan mitkä kasvit juuri sinulle sopisivat ja ylläpitäisivät terveyttäsi".

Ruuasta

Lounaalla nautimme sesongin parhaita raaka-aineita erilaisissa muodoissa. Ruokailu on Rosavillassa aina oma elämyksensä. Tilat on koristeltu kauniisti, olemme panostaneet pienempiinkin yksityiskohtiin. Taustalla kuuluu pehmeä musiikki ja pöytiä koristavat kukkaviljelmiemme leikkokukat. Ruoka tehdään mahdollisimman monelle sopivaksi, mutta ilmoita kuitenkin mahdolliset ruoka-allergiat ja erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä. 

Kahvia ja teetä tarjoillaan koko päivän ajan.

Hinta 145€ (sis. alv 24%)

Hinta sisältää retriitin ohjelman sisältöineen ja ruokineen. 

Maksu

Maksu tehdään ilmoittautumisen yhteydessä ssl-salatulla korttimaksulla. Kortin tai maksajan tietoja ei tallenneta. Jos haluat maksaa osissa, ole meihin ensin yhteydessä.

Ilmoittautuminen on sitova. 

Jos estyt pääsemästä paikalle, voit antaa lippusi ja paikkasi ystävällesi. Lääkärintodistusta vastaan maksu palautetaan. Ole meihin yhteydessä, jos haluat maksaa Epassilla, Smartumilla tai lahjakortilla. 

Liput

  • Retriittipaikkamaksu

    145,00 €
    Myynti on päättynyt
  • Epassi / Smartum / Lahjakortti

    0,00 €
    Myynti on päättynyt

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page