top of page

Ruoka ja juoma

hääruoka.jpg

Juhlien ja tapahtumien yksi suurimmista osista on ruoka. Sen on oltava tietysti herkullista, mutta myös ilo silmälle. Uskomme hyviin ja puhtaisiin raka-aineisiin ja annoksien koristeluun kukkatilan mukaisesti tuorein kukin, Annokset viimeistellään yrttiöljyin ja kuusenkerkkätomulla.

Ruosta

Raaka-aineet

Rosavillassa kasvaa satoja kirsikkapuita, omenapuita, viinimarjoja, tyrnejä, karviaisia ja vadelmia. Metsästä löytyy sieniä ja marjoja, joita syksyisin keräämme. Keittiöpuutarhamme laajenee entisestään ja perunoiden rinnalle on tulossa juurikkaita ja salaatteja. Sijaintimme on järvenrannalla ja välillä saamme kylän kalastajalta vasta pyydettyä saalista. Lisäksi meillä on villiyrttiohjaajan koulutus ja hyödynnämme paljon erilaisia luonnonantimia. Annokset koristellaan syötävin kukin, jotka kerätään kukkaviljelmiltämme.

 

Toimintamme ytimenä on ekologisuus ja ympäristöystävällisyys, jonka haluamme näkyvän myös ruossamme. 

Juomat

Keräämme vuosittain ison määrän marjoja ja omenia tilaltamme, joita olemme alkaneet mehustamaan tarjoiltavaksi läheisellä mehustamolla. Kehittelemme jatkuvasti erilaisia reseptejä hyödyntääksemme entistä paremmin tilan satoa.

Meillä ei ole anniskeluoikeuksia ja omat juomat on sallittu. Häissä apuna on baarimikko, joka annostelee tölkkijuomat suoraan laseihin ja valmistaa hyviä drinkkejä haaparin kanssa etukäteen sovitusti.

Astiat

Isoihin juhliin ja häihin catering tuo omat astiansa. Pienemmille ryhmille löytyy omat astiat rantasaunalta sekä navetan juhlatilasta. Meille voi tuoda myös omia astioita.

Menut

Meillä on hyväksi todettuja menukokonaisuuksia, joita suosittelemme vieraillemme. Otamme vastaan myös toiveitanne ja suunnittelemme mielellämme yhdessä juuri teidän porukalle sopivan menun. Tässä esimerkkejä ruuistamme:

- sesongin makeat ja suolaiset piiraat

- napostelulautanen

- sesongin keitot (kala/kasvis) yrittiöljyllä

- puutarhan paahdetut kasvikset villiyrttimajoneesilla

- ruusukakku, ruusumousse

Keittiötilat

Rantasaunalta löytyy tuvan puolelta keittiö, josta löytyy hella, astianpesukone ja jääkaappi. Tuvan ulkopuolella on kesäkeittiö, jossa kaasugrilli ja tulipata. Rannalla nuotiopaikka.

Navetan yläkerran juhlatilassa on kolme jääkaappia ja siirreltävät keittolevyt. Navetan alakerrassa lisää jääkaappeja.

Ruoka tarjoillaan juhlatilan päädyssä, jossa on useita pistokkeita esimerkiksi lämpöhauteille.

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneistamme löytyy muun muassa yksi Suomen parasta pizzaa tekevä kokki, eräkokki ja kondiittori. Jos haluat omaan juhlaasi tai tapahtumaasi jotakin erikoista, järjestä avotulella valmistettu illallinen rantanuotiolla tai häiden iltapala pizzauunista suoraan lautaselle tulevalla suussasulavalla pizzalla!

bottom of page