top of page

su 13. elok.

|

Rosavilla

Ruokaretriitti - opi pastan ja pizzan salaisuudet!

Opi täydellisen pastan ja pizzan salaisuus Suomen parhaalta kotipizzeriaa pyörittävältä Markilta ja puolisoltaan Jutalta! Päivään on mahdollista ostaa liput myös vain yhteen aiheeseen.

Ruokaretriitti - opi pastan ja pizzan salaisuudet!
Ruokaretriitti - opi pastan ja pizzan salaisuudet!

Paikka & aika

13. elok. 2023 klo 11.00 – 20.00

Rosavilla, Teräväniementie 24, 45100 Kouvola, Finland

Tietoa tapahtumasta

Tervetuloa mukaan herkulliseen päivään italialaisen ruuan siivittämänä! Päivä koostuu kahdesta ateriasta ja niiden valmistuksesta: pasta ja pizza. Kokopäivän passin valinneille päivässä on myös yrttikurssi ruokailujen välissä, saunomista ja uimista sekä vain rentoutumista kesäpäivässä. Alueelta löytyy paljon upeaa luontoa ja rauhallisia tiloja, joihin voit uppoutua ruokalevolla.

Voit siis ostaa lipun vain toiseen aiheeseen tai alennetulla yhteishintaan molemmille. Valitse sopiva vaihtoehto ilmoittautumisen yhteydessä. Kursseille voi käyttää myös lahjakorttimme!

Pastakurssi  klo 11:30 - 14:00:

Tällä kurssilla opit tekemään pastasi alusta alkaen itse italialaiseen tyyliin ja hurmaamaan illallisvieraasi uusilla makunautinnoilla. Jokainen kurssilainen pääsee itse tekemään oman pastataikinansa ammattilaisen ohjauksessa. Tämän jälkeen valmistetaan yhdessä herkullinen pastakastike sesongin tuoreista aineksista. Oma annos valmistetaan kunkin kurssin alussa tekemästä omasta taikinasta. Tuoreet yrtit ja öljyt kruunaavat annoksen. Saat lisäksi parhaat vinkit eri pastalaaduista ja aineksista.

Pizzakurssi klo 17:30 - 19:30:

Kurssilla käymme läpi täydellisen taikinan salaisuudet. Mitä tarkoittaa taikinan fermentointi, %-osuus kosteutta ja kohoamisaika päivinä? Miten välttää sudenkuopat, mitä välineitä Mark suosii ja suosittelee? Mark näyttää takinan teon alusta loppuun näytöstyylisesti. Tämän jälkeen jokaiselle kurssilaiselle jaetaan jo valmiit etukäteen kohotetut taikinapallot. Yhdessä Markin kanssa käsittelemme ja muotoilemme taikinan valmiiksi täytteitä varten. Jokainen saa täyttää oman pizzansa haluamallaan tavalla. Markilla on mukana aito italialainen pizzauuninsa, jolla jokaisen kurssilaisen pizza valmistetaan biscotto-kivellä . Paistossa Mark on vieressä neuvomassa, kun jokainen saa paistaa omansa, saat siis vinkit myös paistoon. Pizzat viimeistellään yrtein ja erilaisin maustein, jotka vievät maut aivan uudelle tasolle!

Yrttikurssi klo 15:30 - 16:30:

Rosavillassa viljellään upeita kasvikunnan tuotteita kuten herkullisia yrttejä. Ruokailujen välissä järjestämme pienen yrttikurssin kokopäivän passin ostaneille. Puhumme kurssilla yrttien viljelystä kotioloissa sisällä ja puutarhan puolella. Teemme maisteluja ja käymme läpi eri käsittelytekniikoita. Jokainen saa tehdä kotiin vietäväksi oman makuöljynsä valitsemistaan yrteistä ja mausteista. 

Sauna, uinti ja oleskelu:

Ruokailujen välissä on ihana pulahtaa virkistävään järviveteen ja rentoutua saunan lämmössä. Varaa mukaasi uima-asu ja oma pyyhe. Saunalta löytyy pesuaineita, mutta ota toki myös omasi mukaan. Myös pefletit saat saunalta. 

Jos mielesi ei tee uimaan ja saunaan, löytyy alueelta ihania rauhaisia tiloja, joihin voit hiljentyä vaikka päiväunille. Nappaa mukaan kirja tai lainaa meiltä. Ehkä kurssi herättää uusia ajatuksia ja haluat kirjoittaa muistiinpanoja ja mieleen juolahtavia asioita mindfulness-teemalla. Heiluttele itseäsi riippukeinussa puutarhassa tai kietoudu viltteihin joogatilan uumenissa, tilat ovat käytössäsi.

Kokeista: 

Juuriltaan maltalainen Mark on ammattikokki, jolla on yli 10 vuoden kokemus ruuanlaitosta, erityisesti italialaisesta keittiöstä. Hän pyörittää suosittua napolilaistyylistä kotipizzeriaa Helsingissä yhdessä puolisonsa kouvolalaislähtöisen Jutan kanssa. Lisäksi pari tekee catering-palvelua juhliin ja tapahtumiin.

Lahja sinulle:

Saat kurssilta mukaasi laajat reseptit ja ohjeet, joilla onnistut jatkossa myös kotona. Saat goodiebagin, joka sisältää ruoka-aiheisia tuotelahjoja.

Lisäksi: 

Tilat on koristeltu kukin ja kynttilöin, ilmassa on aitoa italialaista tunnelmaa!

PS. Kurssin yhteydessä tarjoilemme alkoholittomia virvokkeita, mutta halutessasi voit tuoda mukanasi lempiviiniäsi nautittavaksi pastan ja pizzan yhteydessä.

Voit tutustua Markiin jo etukäteen Instagramissa @homechefmark.

Infoa:

Laitathan viestiä etukäteen tai ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli sinulla on jotain ruoka-allergioita. Kurssin peruuntuessa maksu palautetaan kortille, jolta maksu on tehty. Kurssipaikan voi perua viimeistään 3 päivää ennen, tämän jälkeen perimme 50% kurssin hinnasta.

Kurssi pidetään sisätiloissa huonon sään sattuessa tai kesäkeittiöllä rannan tuntumassa. Saavuthan paikalle ajoissa, seuraa vain kylttejä ja ohjeita. 

Aikataulu


 • 30 minuuttia

  Tervetuloa


 • 2 tuntia 30 minuuttia

  Pastakurssi

3 muuta kohdetta saatavilla

Liput

 • Pastakurssi

  Klo 11:30 - 14:00

  79,00 €
  Verot: ALV on mukana
  Myynti on päättynyt
 • Pizzakurssi

  Klo 17:30 - 19:30

  79,00 €
  Verot: ALV on mukana
  Myynti on päättynyt
 • Päiväpassi (pizza ja pasta)

  149,00 €
  Verot: ALV on mukana
  Myynti on päättynyt
 • Epassi / Smartum / Lahjakortti

  0,00 €
  Myynti on päättynyt

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page