top of page

la 23. syysk.

|

Rosavilla

Vuodenpyörän sointukylpy: SYYS-MATTI

Tämän sointukylvyn teemana toimii Syys-Matin sanoma: on aika levätä luonnon mukana, olla kiitollinen siitä mitä on ja minkä eteen on nähty työtä. On aika kääntää katse sisäänpäin.

Vuodenpyörän sointukylpy: SYYS-MATTI
Vuodenpyörän sointukylpy: SYYS-MATTI

Paikka & aika

23. syysk. 2023 klo 19.00 – 20.00

Rosavilla, Teräväniementie 24, 45100 Kouvola, Finland

Tietoa tapahtumasta

Luonnonuskonnoissa vietetään uuden kauden alkaessa juhlaa, eli sapattia. Syyspäiväntasauksen aikana vietetään sapattia, josta suomalaisissa muinaisuskonnoissa puhutaan Syys-Mattina. Tällöin yö ja päivä ovat yhtä pitkät. Tämän jälkeen yö pitenee, kylmyys lisääntyy ja maa kääntyy lepoon. Syys-Mattina karhut menevät talviunille. On kiitollisuuden aika. Sato on korjattu ja säilötty, siirrytään tuvan lämpöön. On aika levätä luonnon mukana, olla kiitollinen siitä mitä on ja minkä eteen on nähty työtä. On aika kääntää katse sisäänpäin.

-

Sointukylpy tehdään soittamalla käsintaottuja tiibetiläisiä metallimaljoja sekä kristallimaljoja. Sointukylvyssä voi olla mukana myös muita instrumenttejä, kuten kongia, tuulikelloja tai shamaanirumpua. Sointukylvyssä maataan paikoillaan ja annetaan kehon rentoutua unen ja valveen väliseen syvärentoutustilaan. Maljojen väreet liikkuvat lavalla puita pitkin koko kehoon, mikä tekee tilasta entistä erityisemmän. Sointukylvyssä kehon stressitaso laskee. Kokemus voi olla hyvinkin yksilöllinen ja usein eri kerratkin ovat toisistaan poikkeavia. 

Sointukylpy tehdään sään salliessa joogalavalla mäntymetsän keskellä. Pukeudu niin lämpimästi kun vaan voit mukaan lukien pipo ja hanskat.  Ota myös mukaasi alusta, makuupussi tai lämmin viltti. Mutta ei huolta jos näitä ei kotoa löydy, myös meiltä saa lainaan paksuja vilttejä. Nappaa myös mukaan termarillinen kuumaa teetä, jota on ihana nauttia sointukylvyn jälkeen. Kylvyn jälkeen olisi hyvä nauttia runsaasti nesteitä, sillä äänimaljat ovat laittaneet kehon nesteet liikkeelle. 

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page