top of page

Neljä sisarta ja äiti - tosielämän pikku naiset

Hei ja Tervetuloa! Mukava, kun löysit meidät.


Rosavilla on toteentullut unelma ja haluamme esitellä meidät, unelmoijat, sisarukset, pikku naiset, yrityksen ja paikan takana.


Kuten otsikko ja kuvat kertovat, olemme neljä sisarta ja äiti: Sarianne, Kristiina, Eveliina, Anniina ja äitimme Tiina. Meillä jokaisella on omat intohimon kohteemme ja vahvuutemme, jotka yhdistyvät tässä paikassa. Otsikon termi pikku naiset viittaa tietysti Louisa Alcottin klassikkoteokseen Pikku naisia (Little Women), joka kertoo neljästä Marchin sisaruksesta ja heidän äidistään. Tämän kirjasarjan lämminhenkisyys, perhekeskeisyys ja yritteliäisyys inspiroi meitä jokaisena päivänä.


Koemme, että Rosavilla on paikka toteuttaa arvojamme, toimia yhdessä perheenä ja väylä jättää oma jälkemme alueen upeaan historiaan.Rosavillan historia


Paikan on tietojemme mukaan rakentanut apteekkari Mannelin. Rosavilla toimi hänen kesähuvilana ja esimerkiksi nykyiset kurssitilat ovat olleet aiemmin hänen autotallinsa. Mekaanikon monttu löytyy edelleen lattialuukun alta.


Alueella on pidetty maatalouseläimiä sekä apteekkarin jälkeisen omistajan, rouva Jenssenin myötä myös hevosia. Nykyinen tammitarha on toiminut aiemmin rouva Jenssenin hevosten ulkoilmamaneesina. Rouvan jälkeen Rosavilla siirtyi ruusutarhurille, meidän isoisälle. Hänen ansiostaan alueen kasvillisuuteen panostettiin runsaasti. Sadat marjapensaat, hedelmä- ja koristepuut ovat isoisän pelastamia ja istuttamia. Nyt saamme nauttia hänen arvokkaan työnsä hedelmistä, kirjaimellisesti.


Sittemmin Rosavilla on pysynyt suvussamme ja olemme kunnostaneet alueen rakennuksia ja viheralueita uusiin käyttötarkoituksiin.


Missio


Tavoitteenamme on luoda paikka, joka luo hyvää oloa. Tämä voi tarkoittaa eri asioita eri ihmisille, mutta alue luo puitteet niille kaikille. Tavoitteenamme on luoda ymmärrystä. Kaikki alueella tiivistyy luontoon. Syvä luontosuhde on toimintamme ydin. Villiyrtit, vanha puusto, vesielementit, kukkaniitty, linnut, eläimet ja hyönteiset. Näet nämä kaikki astuessasi porteista sisään.


Sammuta puhelin, hengitä syvään ja nauti sielunruuasta. Arvosta ympäristöä, muita ihmisiä ja ennen kaikkea itseäsi.


Visio


Tarkoituksenamme on monipuolistaa toimintaamme vuosi vuodelta ja tuoda uusia elementtejä osaksi isompaa kokonaisuutta. Visionamme on saavuttaa täydellinen kiertokulku, jossa aiheuttamamme päästöt sitoutetaan takaisin luontoon. Arboretumiin istutetaan kasveja ja puita, jotka rikastuttavat alueen monimuotoisuutta. Ihmisten lisäksi paikka on monien lintu-, eläin- ja hyönteislajien koti.


Rauhaa, luontoa ja sielunruokaa
Rosavillan toiminnassa on myös mukana kukkakauppa Rosariumin (Utinkatu 67, Kouvola) puutarhurit ja floristit. Toimitamme kasvattamiamme kukkia sekä muita luonnonmateriaaleja liikkeeseen, jossa taitavat tekijät valmistavat niistä upeita luomuksia. Mietimme yhdessä mitä kasvatamme tulevina vuosina, mutta otamme vastaan myös asiakkaidemme toiveita.


Ole rohkeasti yhteydessä meihin. Pystymme varmasti auttamaan sinua olivatpa tarpeesi ja toiveesi millaisia tahansa. Kuulemme mielellämme myös erilaisia yhteistyöehdotuksia.


Mitä lämpimin terveisin,

Rosavillan Pikku Naiset

Comentários


bottom of page